سیستمهای تصاویر مداربسته (CCTV) ابزاری برای مقابله با جرائم هستند و روزبهروز محبوبیت بیشتری کسب میکنند. سیستم دوربین امنیتی با قابلیت نصب شخصی بسیار متداول است. دوربین ویدئویی میتواند ابزار قدرتمندی باشد اما تنها درصورتیکه سیستم بهخوبی برای موقعیتی معین و نتایج دلخواه طراحی شده باشد. چه به دنبال سیستم دوربین امنیتی خانگی چه کاری باشید، انتخاب بهترین دوربین امنیتی کلید تصویربرداری با کیفیت بالاست.
1) تعیین منطقه تحت پوشش و فاصله هدف
قبل از خرید دوربین امنیتی منطقهای را که میخواهید بهوسیله سیستم CCTV تحت نظر بگیرید، بررسی کنید. چه مناطق ویژهای را تحت پوشش قرار میدهید؟ بسته به موقعیت، باید نوعی دوربین امنیتی را انتخاب کنید که بهترین تصویر را بگیرد. اینجاست که باید خود را بهجای مجرم قرار دهید و از خودتان بپرسید که اگر میخواستید به این مکان شبیخون بزنید چه میکردید و کجا میرفتید. از کدام مناطق عبور میکردید؟
بهاحتمالزیاد به چند دوربین نیاز دارید و هر دوربین باید منطقه معینی را پوشش دهد. ابتدا، مشخص کنید که چه وسعتی را میخواهید تحت پوشش قرار دهید – که به آن میدان دید میگویند. سپس، فاصله هدف را مشخص کنید. فاصله هدف، فاصلهای است که انتظار میرود سوژه از دوربین امنیتی دارد. محل قرار دادن دوربین امنیتی به عوامل مختلفی بستگی دارد، ازجمله: دسترسیپذیری (مثلاً آیا میتوانید دوربین امنیتی را در فلان جا قرار دهید و سیمها را به آن وصل کنید یا از آن بیرون بکشید؟)، قابلمشاهده بودن دوربین (آیا میخواهید دوربین امنیتی پنهان باد یا بهعنوان عاملی بازدارنده در معرض دید باشد؟) و اینکه آیا دوربین، فعالیت در آن محدوده را ضبط میکند یا نه. قرار گرفتن در معرض عناصر طبیعی، عامل دیگری است که باید در تعیین مکان دوربینهای امنیتی در نظر بگیرید.
2) انتخاب فاصله کانونی دوربین امنیتی
وقتی فاصله هدف و میدان دید دلخواه را انتخاب کردید، باید بهترین فاصله کانونی را برای هر دوربین امنیتی محاسبه کنید. بهترین روش برای انجام این کار، استفاده از محاسبهگر لنز دوربین امنیتی است. محاسبهگر لنز، بر اساس فاصله هدف و میدان دید، فاصله کانونی را پیشنهاد میدهد که بزرگنمایی و دید دلخواه را در هر دوربین امنیتی ایجاد میکند. این عامل برای به دست آوردن تصویر ویدئویی با کیفیت بالا اهمیت دارد. تعادلی بین میدان دید و بزرگنمایی وجود دارد.
3) انتخاب نوع دوربین مناسب
امروزه انواع بسیار مختلفی از دوربینهای CCTV تولید میشود. داشتن دوربین امنیتی مناسب به عوامل زیر بستگی دارد: محیط ویژهای که دوربین در آن قرار داده میشود (فضای باز یا فضای بسته)، میزان قابلمشاهده بودن دوربین (آیا میخواهید دوربین جلوی دید باشد تا عاملی بازدارنده باشد یا پنهان باشد) و زیبایی دلخواه (آیا دوربین امنیتی باید زیبا باشد و با اطراف خود همخوانی داشته باشد یا اهمیتی ندارد؟). برخی از انواع رایج دوربینهای امنیتی عبارتاند از:
دوربینهای گلولهای: (که به دوربینهای ماتیکی هم شهرت دارند) اینها دوربینهای کوچک (حدوداً بهاندازه انگشت دست) استوانهای شکل هستند که معمولاً در محفظهای ضد آب قرار داده شدهاند. این دوربینها به دلیل اینکه اندازه کوچک و شکل ناپیدایی دارند، بهخوبی میتوان آنها را پنهان کرد. این نوع دوربینها را میتوان زیر طاقی در خانه قرار داد و در فضای باز یا بسته قابلاستفاده هستند.
دوربینهای گنبدی: این نوع دوربینها معمولاً در فروشگاهها و مراکز خرید دیده میشوند که دوربینهای امنیتی آنها باید زیبا باشند و با محیط همخوانی داشته باشند تا مشتریان معذب نشوند. این نوع دوربینهای امنیتی گاهی دارای شیشهای تیرهرنگ هستند که افراد بهسختی حدس بزنند که دوربین به کدام جهت است. بسیاری از دوربینهای گنبدی دارای گنبد پلاستیکی یکسان ضدخرابکاری هستند تا خراب نشوند. دوربینهای گنبدی دیگری نیز وجود دارند که دارای محفظه فلزی تقویتشده و شیشه نشکن هستند. دوربینهای گنبدی دارای انواع ضد آب فضای باز و فضای بسته هستند.
دوربینهای جعبهای: این نوع دوربینها معمولاً در برخی فروشگاهها و بانکها دیده میشوند که نیازی نیست دوربین امنیتی پنهان باشد و تا حدی بهعنوان عاملی بازدارنده بهکاربرده میشود. شکل جعبهای دوربین، کاملاً قابلدیدن است و برای دستیابی به منطقه پوشش دلخواه و بزرگنمایی جزئیات، میتوان از انواع لنزها با فواصل کانونی مختلف در آن استفاده کرد. این نوع دوربینهای امنیتی معمولاً محدود به استفاده در فضای بسته هستند زیرا مهروموم نشدهاند.